Holistische gezondheidspraktijk

voor alternatieve geneeswijzen

 

De meest gestelde vragen over de behandelingen. 

 

1. Wat doe je precies bij de behandeling?

    - Het omgekeerd aan u vragen wat u precies wilt verbeterd hebben. Bij de eerste intake consult probeer ik samen met u te zoeken waar de oorzaak van het probleem ligt en pas mijn behandeling daarop aan. Bij de behandeling kan ik 1 of meerde combinaties doen van massage, triggerpoint, dryneedling, Thaise manueel therapie, reflexzonetherapie, yoga, leren met ademshaling, manupulatie, cupping, guasha, warmtebehandeling. Wat bij u lichamelijk en geestelijk past, dus bij de ene klant/patient met dezelfde pijn klachten kan een andere methode toegepast worden dan bij de andere.

Er word gewerkt met de methode volgens de 5 natuurgericht principes die u bij de website boven kunt terug vinden.

 

2. Ik loop nu bij fysiotherapeut. Kan ik ook bij u komen?

    - Bij mij is er geen probleem. Sommige klanten van mij lopen al 20 jaar lang bij fysio. Dan gaan ze nog elke week of 2 weken naar fysio en komen ze 1 of 2 keer per maand bij mij. Bijvoorbeeld u bent 50+. Last van uw botten, gewrichten, slijtage, bij mij probeer ik om te helpen met uw lichamelijk en geestelijk tegelijk, gehele lichaam. Ik kan meestal helpen met klachten van spieren, burn out, licht depressief, moeilijk slapen bijvoorbeeld. Maar als u bij mij alleen 1 keer per maand komt voor 1 uur behandeling, is dat zeker niet genoeg. Dat is afhankelijk van uw situatie. Soms verwijs ik u door naar bijvoorbeeld, huisarts, psycholoog, chiroprator, fysio, of andere collega's qua uw aangepaste klacht en uw financieel.

 

3. Hoe vaak moet ik bij u komen?

    - De eerste 3 behandelingen zijn belangrijk. Na de eerste gesprek met consult, 1 of 2 weken. Na de eerst 3 behandeling dan gaan we weer samen bespreken. Ik probeer om uw afspraak daarna met een langere interval aan te houden na 3 weken en daarna 1 keer per maand bijvoorbeeld.     

 

4. Ik heb een vergoeding voor de fysiotherapeut, krijg ik ook een vergoeding bij u ?

    - Ik ben zelf geen fysiotherapeut. Ik werk onder alternatieve geneeswijzen/ natuurgeneeskunde, reflexzonetherapie. Dus moet u bij uw aanvullende verzekering kijken of u dat vergoed krijgt, of zelf bij uw verzekering informeren. Ik ben aangesloten met beroepsvereniging BATC. Mijn AGB code is 90103994.

0103994 

5. Hoe moet ik betalen en declareren voor een vergoeding?

    - U moet eerst bij mij betalen bij de praktijk alleen per contant en daarna krijgt u declaratie formulier. Die declaratie formulier kunt u naar uw verzekering sturen per post, email, mobiel apps. Dat is afhankelijk van uw verzekering en wat u zelf makelijker vindt.

 

6. Ik heb een aanvullende verzekering maar mijn verzekering vergoed niet, kan ik nog een vergoeding terugkrijgen ?

    -Voor dat u onder behandeling komt moet u zelf eerst kijken of een vergoeding mogelijk is. Ik ben niet verantwoordelijk als uw verzekering niet meedoet. U krijgt dan geen vergoeding terug.

 

7. Ik heb geen aanvullende verzekering maar ik wil juist bij u komen. Hoeveel moet ik betalen?

    - Vanaf 1 september 2020 is de prijs gelijk als u wel of geen aanvullende verzekering heeft.

 

8. Kan het zijn dat uw behandeling niet goed past bij mijn klacht?

    - Het kan zijn dat uw klacht is best anders dan wat ik en u hebben verwacht. Als in dat geval is, dan zou ik u advies geven of samen helpen om u bij de juiste plaats te vinden. Bijvoorbeeld naar fysio, huisarts of andere therapeuten. Bijvoorbeeld bij ernstige problemen van uw botten, knieen, slijtage, Bij mij kan ik dan niet veel betekenen u heeft mogelijk een operatie nodig voor nieuw heup of nieuwe knieen bijvoorbeeld.

 

9. Ik krijg oefening van u maar ik heb geen tijd om die te doen.

    - De oefening die u van mij krijg is de bedoeling om uw klacht te verminderen. Meestal is voor uw lichaam en geest. Dat is combinatie met rek oefening en ademshaling. 

Als u alleen 1 keer per maand 1 uur bij mij komt en de rest doet u niks, dan gaat het vaak niet beter met uw klacht. De oefening die ik u mee geef is om samen aan de klachten te werken en als zelfzorg en preventie :) Als u 1 keer per jaar bij tandarts komt en de andere dagen in het jaar poets u uw tanden niet is dezelfde verhaal.

 

10. Ik ben bang voor de naald. Ik wil geen naald hebben. Kan dat?

    - Ik prik niet zo maar voor iedereen. Meestal prik ik wanneer het echt nodig is. Als u bang bent of u wil geen naald hebben, dan doe ik andere methode in plaats van naalden. Dat hoef u niet bang te zijn. Ik pas het bij uw situatie aan.

 

 

11. Ik ben niet op de afspraak gekomen. En waarom moet ik nu wel een vergoeding betalen?

      - Als u het afspraak bent vergeten, dan betaalt u dus een vergoeding van niet nagekomen afspraak. Omdat ik de tijd voor u heb gereserveerd en geen andere klanten op die tijd kan plaatsen.

 

12. Mijn moeder kan niet lopen. Ze zit in rolstoel. Kan ze bij u komen? 

      - Bij mijn praktijk is rolstoelvriendelijk. Ze kan bij mij wel komen. Maar dan graag als iemand mij even kan helpen om haar in en uit de stoel te halen naar mijn behandeltafel :) 

 

13. Ik heb operatie gehad, kan ik bij u komen?

      - Ligt aan de operatie meestal wel wachten rond de 6 maanden of langer. Je moet wel zeker weten dat het goed gaat met operatie en geen ontsteking zijn. Laat me altijd weten als u een operatie heeft en/of onder andere behandeling bent. 

 

14. Doe je ook aan een spirituele massage?

      - Als u bedoelt voor de goede concentratie, positief denken met massage om u te helpen met pijnklachten, dan wel. Maar ik ben geen medium. Dus paranormaal behandeling kan ik niet geven.

 

15. Ik heb probleem met gejaagde gevoel. Ik kan niet goed slapen. Kan je mij helpen?

      -  Dan komt u eerst voor het gesprek met consult. Dat gaan we samen kijken.

 

16. Wanneer ben ik af van de pijn klachten ?

      - Ligt er aan hoe lang u de klachten al heeft en hoe die opgebouwd zijn door bijv zwaar werk, houding, autorijden, drukte, stress, vaak als er wat aan de oorzaak ervan gedaan kan worden bijvoorbeeld uw werk, gewoonten, omgeving of uw verkeerde houding, dan is er een grote kans dat uw klacht samen met de behandeling verdwijnt is de aanpassing niet mogelijk en bij chronische klachten kan vaak ook een onderhouds behandeling plaatsvinden ter vermindering van de klachten samen met gegeven oefeningen om rond de 1 keer per maand terug te komen. Bovendien helpt het daarbij ook als u om ook gezond te leven als u goed kunt slapen, gezond eten, veel water drinken, sport en bewegen doen, genoeg rust nemen per dag, even frisse lucht van de natuur hebben. Dan bouwt u zelf van lichaam en geest goed positieve energie op :)