Holistische gezondheidspraktijk voor Natuurgeneeskunde (paramedisch) & Therapeutische massage

kvk nummer : 66713439

 

Trigger Needling Concept &

 

Pijnless Dryneedling

Trigger needling concept  =====>>>  Triggerpoint + Dryneedling

 

Triggerpoint is een voelbare knobble, lokale verkramping in de spier. Deze ontstaat door een samentrekking in een kleine deel van een spier, waardoor er op dat stukje een verminderde bloedtoevoer is en daardoor een verminderde aanvoer van zuurstof een voedingsstoffen en een verminderde afvoer van koolstofdioxide en afvalstoffen. Triggerpoints ontspannen zich om fysiologische redenen langzaam en het kan niet vergelijken als spierkramp. De pijn kan volgens vaste patronen uitstralen naar ander gebieden. 

 

Dryneedling is overgekomen uit Canada en wordt al jaren toegepast door middel van een speciale techniek  worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needdling gebruikt een 'droge' (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in spier gebracht. Het werkt op specifieke punten in de spieren zgn 'triggerpoints' en is geen energie behandeling.

 

Pijnless dryneeling is dus het gebruikt van acupunctuurnaald met de kleinere maten met het rustiger beweging technieken en/of laten ontspannend met de acupunctuurnaald bij de triggerpoint en sommige energie punten. 

 

 

Waar richt de dryneedling behandeling zich op?

De behandeling is gericht op het uitschakelen van de triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spieren ontspannen.

 

De dryneedling behandeling bij mij is combinatie met triggerpoint/ pijnless dryneedling. Dat u niet met veel pijn moet omgaan bij het prikken en rustig ontspannend.