Holistische gezondheidspraktijk voor Natuurgeneeskunde (paramedisch) & Therapeutische massage

kvk nummer : 66713439

 

De meest gestelde vragen over de behandelingen. 

 

1. Wat doe je precies bij de behandeling?

    - Het omgekeerd aan u vragen wat u precies wilt verbeterd hebben. Bij de eerste intake consult probeer ik samen met u te zoeken waar de oorzaak van het probleem ligt en pas mijn behandeling daarop aan. Bij de behandeling kan ik 1 of meerdere combinaties doen van massage, triggerpoint, dryneedling, Thaise manueel therapie, reflexzonetherapie, oor acupunctuur, yoga, leren met ademshaling, manupulatie, cupping, guasha, warmtebehandeling. Wat bij u lichamelijk en geestelijk past, dus bij de ene klant/patient met dezelfde pijn klachten kan een andere methode toegepast worden dan bij de andere.

Er word gewerkt met de methode volgens de 5 natuurgericht principes die u bij de website boven kunt terug vinden.

 

2. Ik loop nu bij fysiotherapeut. Kan ik ook bij u komen?

    - Bij mij is er geen probleem. Sommige klanten van mij lopen al 20 jaar lang bij fysio. Dan gaan ze nog elke week of 2 weken naar fysio en komen ze 1 of 2 keer per maand bij mij. Bijvoorbeeld u bent 50+. Last van uw botten, gewrichten, slijtage, bij mij probeer ik om te helpen met uw lichamelijk en geestelijk tegelijk, gehele lichaam. Ik kan meestal helpen met klachten van spieren, burn out, licht depressief, moeilijk slapen bijvoorbeeld. Maar als u bij mij alleen 1 keer per maand komt voor 1 uur behandeling, is dat zeker niet genoeg. Dat is afhankelijk van uw situatie. Soms verwijs ik u door naar bijvoorbeeld, huisarts, psycholoog, chiroprator, fysio, of andere collega's qua uw aangepaste klacht en uw financieel.

 

3. Hoe vaak moet ik bij u komen?

    - De eerste 3 behandelingen zijn belangrijk. Na de eerste gesprek met consult, 1 of 2 weken. Na de eerst 3 behandeling dan gaan we weer samen bespreken. Ik probeer om uw afspraak daarna met een langere interval aan te houden na 3 weken en daarna 1 keer per maand bijvoorbeeld.     

 

4. Ik heb een vergoeding voor de fysiotherapeut, krijg ik ook een vergoeding bij u ?

    - Ik ben zelf geen fysiotherapeut. Ik werk onder alternatieve geneeswijzen/ natuurgeneeskunde, reflexzonetherapie. Dus moet u bij uw aanvullende verzekering kijken of u dat vergoed krijgt, of zelf bij uw verzekering informeren. Ik ben aangesloten met beroepsvereniging BATC en ik ben geregistreed met AGB code.

0103994 

5. Hoe moet ik betalen en declareren voor een vergoeding?

    - U moet eerst bij mij betalen bij de praktijk alleen per contant en daarna krijgt u declaratie formulier. Die declaratie formulier kunt u naar uw verzekering sturen per post, email, mobiel apps. Dat is afhankelijk van uw verzekering en wat u zelf makelijker vindt.

 

6. Ik heb een aanvullende verzekering maar mijn verzekering vergoed niet, kan ik nog een vergoeding terugkrijgen ?

    -Voor dat u onder behandeling komt moet u zelf eerst kijken of een vergoeding mogelijk is. Ik ben niet verantwoordelijk als uw verzekering niet meedoet. U krijgt dan geen vergoeding terug.

 

7. Ik heb geen aanvullende verzekering maar ik wil juist bij u komen. Hoeveel moet ik betalen?

    - Vanaf 1 september 2020 is de prijs gelijk als u wel of geen aanvullende verzekering heeft.

 

8. Kan het zijn dat uw behandeling niet goed past bij mijn klacht?

    - Het kan zijn dat uw klacht is best anders dan wat ik en u hebben verwacht. Als in dat geval is, dan zou ik u advies geven of samen helpen om u bij de juiste plaats te vinden. Bijvoorbeeld naar fysio, huisarts of andere therapeuten. Bijvoorbeeld bij ernstige problemen van uw botten, knieen, slijtage, Bij mij kan ik dan niet veel betekenen. U heeft mogelijk een operatie nodig voor een nieuwe heup of nieuwe knieen bijvoorbeeld.

 

9. Ik krijg oefening van u maar ik heb geen tijd om die te doen.

    - De oefening die u van mij krijg is de bedoeling om uw klacht te verminderen. Meestal is voor uw lichaam en geest. Dat is combinatie met rek oefening en ademshaling. 

Als u alleen 1 keer per maand 1 uur bij mij komt en de rest doet u niks, dan gaat het vaak niet beter met uw klacht. De oefening die ik u mee geef is om samen aan de klachten te werken en als zelfzorg en preventie :) Als u 1 keer per jaar bij tandarts komt en de andere dagen in het jaar poets u uw tanden niet is dezelfde verhaal.

 

10. Ik ben bang voor de naald. Ik wil geen naald hebben. Kan dat?

    - Ik prik niet zo maar voor iedereen. Meestal prik ik wanneer het echt nodig is. Als u bang bent of u wil geen naald hebben, dan doe ik andere methode in plaats van naalden. Dat hoef u niet bang te zijn. Ik pas het bij uw situatie aan.

 

11. Ik ben niet op de afspraak gekomen. En waarom moet ik nu wel een vergoeding betalen?

      - Als u het afspraak bent vergeten, dan betaalt u dus een vergoeding van niet nagekomen afspraak. Omdat ik de tijd voor u heb gereserveerd en geen andere klanten op die tijd kan plaatsen.

 

12. Mijn moeder kan niet lopen. Ze zit in rolstoel. Kan ze bij u komen? 

      - Bij mijn praktijk is rolstoelvriendelijk. Ze kan bij mij wel komen. Maar dan graag als iemand mij even kan helpen om haar in en uit de stoel te halen naar mijn behandeltafel :) 

 

13. Ik heb operatie gehad, kan ik bij u komen?

      - Ligt aan de operatie meestal wel wachten rond de 6 maanden of langer. Je moet wel zeker weten dat het goed gaat met operatie en er is geen ontsteking. Laat me altijd weten als u een operatie heeft en/of onder andere behandeling bent. 

 

14. Doe je ook aan een spirituele massage?

      - Als u bedoelt voor de goede concentratie, positief denken met massage om u te helpen met pijnklachten, dan wel. Ik doe qigong, yoga oefening en meditatie, dan kan ik vaak andere mensen gevoel raken.  Maar ik ben geen medium. Dus paranormaal behandeling kan ik niet geven.

 

15. Ik heb probleem met gejaagde gevoel. Ik kan niet goed slapen. Kan je mij helpen?

      -  Dan komt u eerst voor het gesprek met consult. Dat gaan we samen kijken.

 

16. Wanneer ben ik af van de pijn klachten ?

      - Ligt er aan hoe lang u de klachten al heeft en hoe die opgebouwd zijn door bijv zwaar werk, houding, autorijden, drukte, stress, vaak als er wat aan de oorzaak ervan gedaan kan worden bijvoorbeeld uw werk, gewoonten, omgeving of uw verkeerde houding, dan is er een grote kans dat uw klacht samen met de behandeling verdwijnt is de aanpassing niet mogelijk en bij chronische klachten kan vaak ook een onderhouds behandeling plaatsvinden ter vermindering van de klachten samen met gegeven oefeningen om rond de 1 keer per maand terug te komen. Bovendien helpt het daarbij ook als u om ook gezond te leven als u goed kunt slapen, gezond eten, veel water drinken, sport en bewegen doen, genoeg rust nemen per dag, even frisse lucht van de natuur hebben. Dan bouwt u zelf van lichaam en geest goed positieve energie op :) 

 

17. Ik wil afspraak maken maar het lukt soms ook niet. Wat is de beste oplossing?

      1. Het makkelijkst is via Whatapp of mobiel bericht te sturen. Ik ben vaak de hele dag bezig met klanten en mijn opleiding. Ik neem zo snel mogelijk contact met u op wanneer ik het kan. Omdat ik druk ben, dan geef ik u en andere klanten tegerlijk de datum en tijd die jullie kunnen kiezen. Vaak binnen 10-15 minuten worden er plekjes al gereserveerd. Als u later bericht reageert of ik die bericht nog niet heb gelezen, dan is er een kans van gemiste plek. 

      2. Meestal maken klanten/ patienten na de behandeling gelijk een andere afspraken achter elkaar. Vaak nemen ze agenda mee en de datum en tijd prikken voor de 3-5 keer achter elkaar of de hele jaar door. Het is afhankelijk per persoon, verzekering, financieel, enz.

 

18. Ik heb erg rugpijn en kan bijna niet lopen, kan ik gelijk een afspraak hebben?

      - Ik maak zelden prioriteit voor de vaste klanten die echt noodzakelijk is vanwege mijn drukte van werk en zware opleiding. Omdat mijn werk is al met lichamelijk en geestelijk gerelateerd. Het gebruikt ook veel innerlijke energie. Daardoor moet ik tijd hebben om de goede energie weer op te bouwen. Voor de goede kwaliteit voor mijn werk te geven, werk ik tot een beperkt aantal klanten per dag. Ik wil u goed zorgen maar ik moet mezelf ook goed zorgen. Gelukkig mensen kunnen ook het geluk aan de anderen delen.

 

19. Ik vind je behandeling tarieven een beetje duur. Ben je alleen focussed op geld?

       - Als u de tarieven van mijn praktijk en andere praktijk op dezelfde niveau kijkt, dan zijn we ongeveer op dezelfde prijs. Er zijn veel natuurgeneeskundig therapeuten die u kunt kiezen. Het is beter om uw juiste plaats te vinden. Zeker ben ik ook focussed op geld omdat er veel lasten zoals huur, administratie, lid van beroepsorganisatie, verzekeringen, studie kosten, enz. per jaar zijn.

       - Ik behandel u niet alleen als een klant maar meer als een familielid en als een mens die gevoel hebben en wil graag dat iemand u zou horen. Ik doe mijn best om u te helpen om uw klachten te verminderen. En als u voor mij open staat, dan kan ik u wel best helpen.

       - Komt alstublieft niet, als u niet mee eens met de prijs want dan krijgt u gelijk stress en veel vraag teken over. Stress bemoeid alles. Dus stress onderbehandeling, kost u nog meer lichamelijk en geestelijk. En dus niet doen!

       - Vroeger gaf ik vaak behandeling voor donatie maar het lukt nu niet. Omdat ik een aantal verkeerde type mensen had gekregen. Dan stop ik gewoon mee. Ik wil liever gewoon de vaste prijs zetten en beter de donatie geld sparren voor weeskinderen, mensen met beperking, en de projecten voor scholen en ziekenhuizen. Dit kunt u ook meedoen als u wilt.

 

20. Ik heb geen geld maar ik heb heel veel pijn. Kunt u mij helpen?

In zo een situatie is het beter om uit te leggen what er gebeurt is per Whatsapp of per E-mail. Dan ga ik kijken als u bij mij mag komen of is het beter om naar mijn collega's te zijn of anders probeer ik om de de juiste plaats voor u te vinden.