Wat vragen mensen meestal bij de consult?

FAQ

 

De meest gestelde vragen over de consult.

 

1. Wat doe je precies bij de consult?

   - Het omgekeerd aan u vragen wat u precies wilt verbeterd hebben. Bij de eerste intake met consult probeer ik samen met u te zoeken waar de oorzaak van het probleem ligt en pas mijn consult daarop aan. Bij de consult kan ik 1 of meerdere combinaties doen van acupunctuur, massage, triggerpoint, dryneedling, Thaise manueel therapie, reflexzonetherapie, oor acupunctuur, yoga, leren met ademshaling, manipulatie, cupping, guasha, enz. Wat bij u lichamelijk en geestelijk past, dus bij de ene klant/patient met dezelfde pijn klachten kan een andere methode toegepast worden dan bij de anderen.

 

2. Ik loop nu bij fysiotherapeut. Kan ik ook bij u komen?

   - Bij mij is er geen probleem. Sommige klanten van mij lopen al 20 jaar lang bij fysio. Dan gaan ze nog elke week of 2 weken naar fysio en komen ze 1 of 2 keer per maand bij mij. Bijvoorbeeld u bent 50+. Last van uw botten, gewrichten, slijtage, bij mij probeer ik om te helpen met uw lichamelijk en geestelijk tegelijk, gehele lichaam. Ik kan meestal helpen met klachten van spieren, burn out, licht depressief, moeilijk slapen bijvoorbeeld. Maar als u bij mij alleen 1 keer per maand komt voor 1 uur consult, is dat zeker niet genoeg. Dat is afhankelijk van uw situatie. Soms verwijs ik u door naar bijvoorbeeld, huisarts, psycholoog, chiroprator, fysio, of andere collega's qua uw aangepaste klacht en uw financieel.

 

3. Hoe vaak moet ik bij u komen?

   - De eerste 3 consulten zijn belangrijk. Na de eerste gesprek met consult, 1 of 2 weken. Na de eerst 3 consulten, dan gaan we weer samen bespreken. Ik probeer om uw afspraak daarna met een langere interval aan te houden na 3 weken en daarna 1 keer per maand bijvoorbeeld.      

 

4. Ik heb een vergoeding voor de fysiotherapeut, krijg ik ook een vergoeding bij u ?

   - Ik ben zelf geen fysiotherapeut. Ik werk onder alternatieve geneeswijzen/ acupunctuur. Dus moet u bij uw aanvullende verzekering even kijken of u dat vergoed krijgt, of zelf bij uw verzekering informeren. Ik ben aangesloten met beroepsvereniging Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde Zhong (NVTCG Zhong) en ik ben geregistreed met AGB code 90103994

 

5. Hoe moet ik betalen en declareren voor een vergoeding?

   - U moet eerst bij mij betalen met contant of pinnen. Maar bij het pinnen kost u 2% extra voor pin kosten. Daarna krijgt u uw factuur van mij per mail die u bij uw zorgverzekeraar kunt declareren.

 

6. Ik heb een aanvullende verzekering maar mijn verzekering vergoed niet, kan ik nog een vergoeding terugkrijgen ?

   -Voor dat u onder de consult komt moet u zelf eerst kijken of een vergoeding mogelijk is. Ik ben niet verantwoordelijk als uw verzekering niet meedoet. U krijgt dan geen vergoeding terug.

 

7. Ik heb geen aanvullende verzekering maar ik wil juist bij u komen. Hoeveel moet ik betalen?

   - De tarieven is gelijk als u wel of geen aanvullende verzekering heeft.

 

8. Kan het zijn dat uw consult niet goed past bij mijn klacht?

   - Het kan zijn dat uw klacht is best anders dan wat ik en u hebben verwacht. Als in dat geval is, dan zou ik u advies geven of samen helpen om u bij de juiste plaats te vinden. Bijvoorbeeld naar fysio, huisarts of andere therapeuten. Bijvoorbeeld bij ernstige problemen van uw botten, knieen, slijtage, Bij mij kan ik dan niet veel betekenen. U heeft mogelijk een operatie nodig voor een nieuwe heup of nieuwe knieen bijvoorbeeld.

 

9. Ik krijg oefening van u maar ik heb geen tijd om die te doen.

   - De oefening die u van mij krijg is de bedoeling om uw klacht te verminderen. Meestal is voor uw lichaam en geest. Dat is combinatie met rek oefening en ademshaling.  

Als u alleen 1 keer per maand 1 uur bij mij komt en de rest doet u niks, dan gaat het vaak niet beter met uw klacht. De oefening die ik u mee geef is om samen aan de klachten te werken en als zelfzorg en preventie. Als u 1 keer per jaar bij tandarts komt en de andere dagen in het jaar poets u uw tanden niet is dezelfde verhaal.

 

10. Ik ben bang voor de naald. Ik wil geen naald hebben. Kan dat?

   - Ik prik niet zo maar. Als u bang bent of u wil geen naald hebben, dan doe ik andere methode in plaats van naalden. Dat hoef u niet bang te zijn. Ik pas het bij uw situatie aan.

 

11. Ik ben niet op een afspraak gekomen. En waarom moet ik nu wel een vergoeding betalen?

     - Als u het afspraak bent vergeten, dan betaalt u dus een vergoeding van niet nagekomen afspraak. Omdat ik de tijd voor u heb gereserveerd en geen andere klanten op die tijd kan plaatsen.

 

12. Mijn moeder kan niet lopen. Ze zit in rolstoel. Kan ze bij u komen?  

     - Bij mijn praktijk is geen rolstoelvriendelijk. Ze kan bij mij wel komen maar dan graag als iemand mij even gaat helpen om haar in en uit de stoel te halen naar mijn behandeltafel.  

 

13. Ik heb operatie gehad, kan ik bij u komen?

     - Ligt aan de operatie. Je moet wel zeker weten dat het goed gaat met operatie. Laat me altijd weten als u een operatie heeft en/of onder andere behandelingen bent.  

 

14. Doe je ook aan een spirituele massage?

     - Ik geef acupunctuur. Ik geef geen volledige massage. Ik doe alleen bijmasseren in combinatie met acupunctuur. Maar ik ben geen medium. Dus paranormale behandeling kan ik niet.

 

15. Ik heb probleem met gejaagde gevoel. Ik kan niet goed slapen. Kan je mij helpen?

     -  Bij veel klanten worden goed geholpen met acupunctuur. Doordat energie weer in balans terug komt. Maar soms moeten de klanten ook even bij oefenen om te ademen, yoga of qigong oefening. Omdat u gewend bent om kort te ademen tot dat u normaal vindt. Dus krijgt u zuurstof te kort binnen. Na het consult vindt u beter maar het is verstandig als u even leren om de juiste diepte te ademen en even leren om goed te ademen en soms ook los laten oefening.

 

16. Wanneer ben ik af van de pijn klachten ?

     - Ligt er aan hoe lang u de klachten al heeft en hoe die opgebouwd zijn door bijv zwaar werk, houding, autorijden, drukte, stress, vaak als er wat aan de oorzaak ervan gedaan kan worden bijvoorbeeld uw werk, gewoonten, omgeving of uw verkeerde houding, dan is er een grote kans dat uw klacht samen met de consult verdwijnt is de aanpassing niet mogelijk en bij chronische klachten kan vaak ook een onderhouds consult plaatsvinden ter vermindering van de klachten samen.