Holistische gezondheidspraktijk voor Natuurgeneeskunde (paramedisch) & Therapeutische massage

kvk nummer : 66713439

Reflexzonetherapie

 

Reflexzonetherapie (of reflexologie) gaat uit van specifieke zones op het lichaam, namelijk de handen, voeten, oren en gezicht. Deze reflexzones hangen nauw samen met alle organen, spieren, zenuwen en andere onderdelen van het lichaam.

Door het behandelen van de reflexzones, bijvoorbeeld met speciale drukpunt- en massagetechnieken, kan een reactie/prikkel worden gestimuleerd in het lichaam en daarmee op de plek(ken) waar de klachten zich bevinden. Door de reactie krijgt het lichaam veel beter de kans om het natuurlijke, zelfherstellende vermogen aan te spreken. De klachten kunnen daardoor (sterk) verminderen of verdwijnen.

Reflexzonetherapie is een holistische therapie ofwel een a-specifieke behandelwijze. Dit houdt in dat niet de klacht of symptomen worden behandeld, maar de mens (patiënt) als geheel. Geest en lichaam moeten weer in balans komen.

 

Welke klachten?

Reflexzonetherapie kan volgens de therapeuten bij een groot aantal klachten worden toegepast als complementaire geneeswijze, waaronder: hoofdpijn, migraine, gewrichtsklachten, stress, vermoeidheid, maag- en darmstoornissen, hyperactiviteit, hormonale stoornissen en andere klachten zonder duidelijke oorzaak.

De therapie is geschikt voor jong en oud en kan ook een goede aanvulling zijn op de reguliere geneeskunde of in het kader van preventie (het voorkomen van klachten).

 

Vergoeding aanvullende verzekering

Reflexzonetherapie wordt door een groot aantal zorgverzekeraars vergoed. Je dient dan wel een aanvullend pakket te hebben met een vergoeding voor alternatieve/complementaire geneeswijzen. Het wettelijk verplichte eigen risico is niet van toepassing voor aanvullende zorg.

 

 

 

Oorreflexologie

 

Oorreflexologie (ooracupunctuur / ooracupressuur) is een moderne, westerse manier van reflexzonetherapie.

 

Oorreflexologie (ooracupunctuur / ooracupressuur) kan worden ingezet voor een breed scala aan, zowel psychische als somatische, klachten en is bijzonder effectief gebleken bij het reduceren van acute en chronische pijnklachten aan het bewegingsapparaat.

 

De werking is gebaseerd op moderne neurofysiologische principes en kennis van Chinese geneeswijzen en/of lichaamsacupunctuur is daarom niet echt noodzakelijk.

 

 

 

Voetreflexologie

 

Voetreflexzonetherapie is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Door de voetreflexzones volgens een speciale techniek te masseren, wordt de doorbloeding van het lichaam bevorderd. Hierdoor kunnen zuurstof en voeding de weefsels bereiken en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Blokkades in de energie doorstroming kunnen door deze massage worden opgeheven.

Een behandeling wordt toegepast onder andere  bij stress, vermoeidheid, slaapstoornissen, 

hoofdpijn, rugpijn, gewrichtsklachten, maag- en darmklachten, huidproblemen, ademhalingsklachten 

en bij vocht vasthouden.